Do góry

Dania główne Przepis na:

Farfalle

Dania główne

Autor: ratatui

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 2

Dodano: 29.12.2009

Odsłon: 914

Szybkie, dietetyczne i pyszne danie

Składniki

  • puszki tunczyka w oleju, 3
  • srednia cebulka, 1
  • zabki czosnku, 2
  • szczypta pieprzu, 0,5 lyzeczki od herbaty
  • puszka pomidorow w zalewie bez skorki, 1
  • sloik zielonych oliwek, 0,5
  • makaron kokardki, farafalle, 1 paczka
  • oliwa z oliwek, 1 lyzka
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. cebulkei czosnek podsmazyc na patelni na lyzce oliwy. dodac tunczyka wraz z zalewa. smazyc ok 10 minut.

  2. powstala paste zalac pomidorami i posypac pieprzem oraz ziolami wloskimi do smaku, smazyc kolejne 5 minut na koniec dodac oliwki.

  3. Makaron ugotowan wymieszac z farszem i podawac posypane serem np. parmezan.

  4. Wspaniele na cieplo i na zimno. SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń