Do góry

Dania główne Przepis na:

farfalle a'''''''''''''''

Dania główne

Autor: piterekk25

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 11

Dodano: 28.11.2008

Odsłon: 17081

szybkie, proste w przygotowaniu i do tego bardzo smaczne..

Składniki

  • groszek konserwowy, puszka
  • szynka gotowana pokrojone w plastry, 30dag.
  • smietana kremowa 30%, 0,5l
  • cebula, jedna srednia
  • makaron farafale, 0,5kg
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu. najpierw kroimy cebule w drobna kostkę, następnie szynkę tez kroimy w drobna kostkę. wrzucamy do głębokiej patelni na rozgrzany tłuszcz i smażymy do momentu aż cebulka się zeszkli.Jak już cebula będzie zeszklona dodajemy groszek i jeszcze chwile smażymy, ok 3min. odstawiamy na 5 min patelnie z ognia i dolewamy śmietankę. następnie podgrzewamy do momentu zagotowania się śmietanki i podajemy z makaronem. Można jeszcze dla efektu wizualnego ma wierzch posypać odrobina świeżego koperku. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń