Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasola po brazylijsku

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20671

Dodano: 10.04.2008

Odsłon: 19946

smaczny sposób na danie z fasolą

Składniki

  • 1/2 kilograma fasoli Jaś
  • 30 dag kiełbasy
  • 30 dag polędwicy cielęcej lub wołowej
  • 10 dag szynki
  • 2 cebule
  • puszka koncentratu lub sos pomidorowy w kartonie
  • olej, sól, pieprz, chili
  • 2 łyżki słodkiej papryki
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fasolę Jaś moczyć przez całą noc w przegotowanej, schłodzonej wodzie. Następnego dnia gotować ją około 20 minut. Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w plasterki. Mięso umyć, pokroić w kostkę, szynkę pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pociąć w kostkę. Wszystkie składniki wrzucić na rozgrzany na patelni tłuszcz, smażyć około 15 minut. Posypać solą, pieprzem, chili i papryką. Do fasoli dodać składniki z patelni, koncentrat i gotować jeszcze ok. 15 minut. Danie to można podawać w chlebie. 1 porcja - 750 kcal

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

akcinleipork 13 października 2008 To ta fasola w bogadszych domach bo w popularnych i tych robotniczych to tzw.FEJÅ»ON. Też bardzo bobra i syta potrawa i chyba bardziej popularna w BRAZYLII

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

novajulia 01 maja 2008 ja bym dodała więcej przypraw, ale ogólnie ok

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń