Do góry

Przekąski Przepis na:

Fasola po żydowsku

Przekąski

Autor: martulady

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4

Dodano: 11.12.2009

Odsłon: 9579

łatwe do przygotowania, pożywne, zdrowe i pyszne jako dodatek do mięs, jak i danie dla tych, co mięsa nie jadają:) Ja przygotowuję też tą przekąskę na stół wigilijny, a jak zostanie to jest doskonałym dodatkiem do mięs w dni świąteczne

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fasolę moczymy wcześniej ok 12 godzin. W tej samej wodzie, w której się moczyła gotujemy ją, aż będzie miękka- tylko tak, żeby się nie rozpadała. Pod koniec gotowania fasoli solimy wodę- gdy fasola jest już prawie miękka. Ja dodaję też kostkę rosołową-drobiową.

  2. Odcedzamy fasolę z wody i studzimy

  3. wyciskamy ząbki czosnku- dajemy ich wedle uznania-ja akurat lubię, więc daje dużo. I tak wyciśnięty czosnek dodajemy do fasoli

  4. koperek kroimy drobno i dodajemy do fasoli- też wedle uznania

  5. całość skrapiamy oliwą i wszystko razem mieszamy. Danie jest już gotowe i naprawdę przepyszne!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń