Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasola w sosie pomidorowym

Dania główne

Autor: agulam22

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 5816

Dodano: 30.11.2009

Odsłon: 8311

Pyszna fasolka na chłodne dni.Sycąca i dobra na każdą okazje.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fasole należy opukać i zalać zimną wodą i pozostawić na noc do nasiąknięcia.Następnego dnia fasolę przełożyć do dużego garnka i zagotować razem z pozostałą wodą.Dolać ok 1-1 1/2 szk wody i gotować.

  2. Do gotującej fasoli dodać ziele angielskie,liść laurowy,pieprz ziarnisty,sól i zwykły pieprz.Gotować fasole do miękkości.

  3. Cebulę należy pokroić w kostkę,boczek i kiełbasę także,następnie razem ze smażyć na oleju,na końcu dodać czosnek pokrojony w paseczki.

  4. Gdy fasola jest miękka należy dodać do niej usmażoną cebulę,boczek i kiełbasę.Wszystko razem wymieszać,dodać koncentrat pomidorowy,zioła i przyprawić do smaku solą i pieprzem.Gotować jeszcze razem ok 20 minut.

  5. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 23 marca 2012 Znam tę potrawę pod nazwą fasolka po bretońsku. Zawsze mile widziana i jedzona.:)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gvlba 22 stycznia 2010 A to przypadkiem nie jest Fasolka po Bretońsku ?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń