Do góry

Zupy Przepis na:

fasolka o''''lala

Zupy

Autor: fasola

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 15.11.2009

Odsłon: 734

przy maksimum uczucia można wydobyc świetny smak

Składniki

  • fasola, 800 gram
  • kiełbasa
  • boczek
  • cebula
  • przecier pudliszki
  • przyprawy, które kocha fasola
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wybierz fasolę "jaś" i namocz ją według prawideł wszelkich. Zaleca się zalanie wrzątkiem co rzekomo usuwa późniejsze kłopoty z..... - sprawdziłem i efekt jest mizerny, ale.... może i lepiej. Kup dobrą kiełbasę śląską (4 pętka) i chudy boczek. To naprawdę klucz do dobrego smaku. Cebula razy 3, drobno skrojona, czosnek i masa majeranku + czosnek, chilli i trochę kminu.

  2. Kiedy fasola prawie dojdzie(gotuję ją ze skórkami z boczku i wykrojonymi chrząstkami z boczku) , dodaję usmażony boczek z kiełbasą i cebulą. Pachnie niesamowicie. Następnie dodaję dwa rodzaje przecieru pudliszki (taki sobie upodobałem) - jeden z papryką a drugi tradycyjny. Całość doprawiam przyprawami: papryka ostra, cukier dla zrównoważenia smaku, kmin, kolendra, sól oczywiście i pieprz, liść laurowy jest od początku gotowania. Sól dodaję pod koniec gotowania, ponieważ większość składników jest słona. Dla dopełnienia smaku popełniam też sos sojowy. Smacznego

  3. Odpowiem na szczegółowe pytania. Smakuje dużo lepiej niż wygląda na zdjęciu. hahahah

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń