Do góry

Zupy Przepis na:

fasolka po bolońsku

Zupy

Autor: Gutka

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 63

Dodano: 11.01.2010

Odsłon: 8158

bardzo smaczna,prosta w wykonaniu

Składniki

  • fasola Jaś, 1.op
  • cebulka, 1 szt,.
  • sos fix spaghetti bolognese, 2 łyżki
  • mąka, ok.2 łyżki
  • tłuszcz
  • kiełbasa
  • przecier
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fasole moczymy,gotujemy

  2. cebulke podsmazamy,zdejmujemy z tłuszczu ,robimy na nim zasmażke z ok.2 łyżek mąki

  3. kroimy kiełbase w kostke,dodajemy do fasoli z cebulką i fixem,dodajemy zasmażke i łyzke przecieru gotujemy aż sie dobrze smaki przejdą doprawiamy majerankiem ew. solą i pieprzem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Barbarelka36 11 stycznia 2010 Witaj Gutka, w tagach zmień groch jaś na fasolę jas! :) A fasolkę robię podobnie! Pozdrawiam.

15 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gutka 11 stycznia 2010 troche inny wyrazisty smak w sam raz na zimowy obiadek,albo kolacyjke :) najlepsza odgrzewana drugiego dnia o ile dotrwa....

15 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń