Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka według przepisu mojej mamy i babci!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 62
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 129
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 52
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 62
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 129
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 52
Składniki
Fasolę zalewamy wodą i moczymy przez całą noc. Gotujemy w wodzie do miękkości. Boczek, kiełbasę, cebulkę kroimy w kostkę. Na patelnię wrzucamy najpierw boczek, podsmażamy aż delikatnie puści tłuszcz, następnie dodajemy kiełbasę i cebulkę i drobno posiekany czosnek. Dusimy ok 10 min, pod koniec dodając łyżkę masła. Całość wrzucamy do fasolki i mieszamy.
Przecier pomidorowy mieszamy z mąką w 1/2 szklance wody i wlewamy do fasolki. Przyprawiamy do smaku słodką i ostrą papryką, oraz solą i pieprzem.
Podajemy z chlebkiem lub ziemniakami.