Do góry

Zupy Przepis na:

Fasolka po bretońsku

Zupy

Autor: majeczka78

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 950

Dodano: 29.10.2008

Odsłon: 9180

Fasolka po bretońsku.... pyszna i sycąca, idealna na obiad. Ulubiona potrawa mojego męża :)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fasolę namoczyć w wodzie na 24 godz. Ugotować fasolę w wodzie z dodatkiem kostek rosołowych, soli i pieprzu. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni, do cebuli dodać pokrojony w kostkę boczek i chwilę podsmażyć. Gdy fasola będzie miękka dodać ceulę z boczkiem i nadal gotować. Kurczaka pokroić w kostkę, dodać do gotującej się fasoli. Całość doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać koncentrat pomidorowy i zaprawić mąką i mlekiem. Posypać majerankiem. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ivona 27 kwietnia 2009 To jest akurat fasolka po polsku,bo fasolka po bretońsku nie zawiera ani odrobiny mięsa czy wędlin....
Nie twierdzę,że ten przepis jest zły,ale jest to własna fantazja na temat fasoli.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fercikowa 26 stycznia 2009 zaprawic maka i mlekiem?! fasolke? czyli mleko mieszamy z maka mam rozumiec?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń