Do góry

Zupy Przepis na:

FASOLKA PO BRETOŃSKU

Zupy

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15450

Dodano: 05.02.2009

Odsłon: 12483

Wspaniałe danie jednogarnkowe.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fasolę zalac podwójną ilością wody i odstawic na noc do napęcznienia. Ugotowac rosół z zielem, pieprzem i liściem laurowym (na kościach lub mięsie, które później po rozdrobnieniu można dodac do fasolki). Wrzucic fasolę, gotowac. Cebulę zeszklic na maśle. Dodac do wywaru. Cały czas gotowac. Dodac marchew startą na drobnej tarce. Pod koniec gotowania (gdy cebula i marchew się rozejdą) dodac kiełbasę, zaciągnąc koncentratem, przypawic majerankiem. Na końcu dodac musztardę. Gdy danie jest zbyt rzadkie można zagęścic tartą bułką. Podawac z pieczywem. Smacznego. (Można zawekowac lub zamrozic.)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ivona 25 czerwca 2009 i jeszcze bardzo ważne......nie majeranek,ale gałązki świeżego tymianku......:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ivona 25 czerwca 2009 Fasolka po bretońsku jest to danie francuskie,gdzie nie ma miejsca na mięso,czy wędliny.....to jest tylko fasola w pomidorach z ziołami i przyprawami......

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń