Do góry

Zupy Przepis na:

Fasolka po Bretońsku

Zupy

Autor: minikanika

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 32

Dodano: 29.10.2009

Odsłon: 2411

jest dość kaloryczna ale przepyszna

Składniki

  • •fasola biała 70 dag
  • •kiełbasa toruńska 1,5 laski
  • •boczek 15 dag
  • •cebula 2 szt
  • •koncentrat pomidorowy 2 puszki
  • •majeranek 2 łyżeczki
  • •sól do smaku
  • •pieprz czarny do smaku
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fasolkę dokładnie wypłukać i namoczyć na 10 godzin

  2. Ugotować w tej samej wodzie do miękkości, pod koniec gotowania posolić

  3. Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć następnie dodać posiekaną cebulę dalej smażąc

  4. Kiełbasę pokroić w kostkę i osobno podsmażyć na patelni

  5. Do ugotowanej fasolki włożyć boczek z cebulą, kiełbasę, koncentrat pomidorowy, roztarty majeranek i do smaku sól.

  6. Wszystko razem podgotować mieszając

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń