Do góry

Zupy Przepis na:

fasolka pobretonsku

Zupy

Autor: lilunia

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano: 10.11.2008

Odsłon: 1419

pyszotka

Składniki

  • oregano
  • bazylia
  • 3 zabki czosnku
  • majeranek
  • ziarenko smaku
  • pieprz
  • pieprz ziolowy
  • sol
  • przecier sloiczek
  • lisc laurowy 2
  • ziele angielskie 2kulki
  • 3 ,4 kielbaski zwyczajne lub inne
  • maka i woda do zaprawienia
  • 1 kosc wedzona
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. fasole namoczyc na noc. nastepnego dnia w dosyc duzym garnku gotowac kosc wedzona az bedzie mieka dodac do wywaru ziele angielskie lisc laurowy pieprz sol pieprz ziolowy ziarenko smaku oczywiscie wedlug uznania doprawiamy. nastepnie wsypujemy fasole . Miedzy czasie kroimy kielbase w kostke i smazymy kiedy fasola bedzie mieka dodajemy kielbase przecier i zaprawiamy maka z woda nastepnie dodajemy bazylie majeranek oregano (tyle ile kto lubi)i posiekane zabki czosnku potem probujemy jesli bedzie malo slona dadajemy magi

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń