Do góry

Zupy Przepis na:

Fasolka (prawie) po bretońsku ;)

Zupy

Autor: Tosca

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1914

Dodano: 02.07.2009

Odsłon: 7401

Moja wariacja na temat fasolki po bretońsku. ;)

Składniki

  • cebula, 1 szt
  • kiełbasa zwyczajna, 2 szt (moje są duże)
  • pomidory w puszce, 1 szt
  • fasola w puszce biała, 2 szt
  • fasola w puszce czerwona, 1 szt
  • przecier pomidorowy, 1 szt
  • majeranek, pieprz, szczypta soli i łyżeczka musztardy, łyżeczka cukru, do smaku
  • olej, 1 łyżka
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, podsmażyć. Dodać pomidory i lekko je rozdrobnić, tak by zostały widoczne kawałki. Odsączyć i dodać fasolę. Gdy się zagrzeje, dodać przecier, a następnie przyprawy i musztardę. Zagotować i pałaszować! ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dioko 27 grudnia 2009 Całkiem ciekawa wariacja...I "szybka"alternatywa dla oryginału.Nie rozumiem tylko tych"napuszonych,fachowych"komentarzy.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 27 lipca 2009 Ivona coś się tak przyczepiła tej fasoli? Jasiek czy nie jasiek - najważniejszy efekt koncowy. Fasolka wyszła naprawde pyszna. Prosty i szybki przepis. A jesli chodzi o musztarde - faktycznie podkreśla smak :). Pozdrawiam.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 15 lipca 2009 W puszce też jest duża... Dokładnie taka sama, jak ta sucha. :/

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ivona 14 lipca 2009 Fasola "jasiek" to jest duża fasola pseudo koleżanko......a nie mała gówniana fasolka....trochę poczytać radzę...i

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 12 lipca 2009 A co Ci przeszkadza fasola z puszki? To też jest duża fasola typu jasiek, wyobraź sobie... Tylko nie trzeba jej namaczać. Ech... Widzę, że koleżanka ma problem... Radzę sprawdzić na półce w sklepie i sie przekonać.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ivona 11 lipca 2009 Raczej pomidory.....bo fasolkę po bretońsku robi się z dużej faosoli typu "jasiek" i na pewno nie z puszki....:-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dodek 10 lipca 2009 Super też taką robiłam i Bardzo Pyszna! ja uważam że ma właśnie dużo z fasolką po bretońsku,,,
Pozdrawiam.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 09 lipca 2009 Dlatego nie jest to fasolka po bretońsku, a wariacja właśnie. ;) Ale uważam, że ma coś wspólnego... przynajmniej fasolę!

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ivona 09 lipca 2009 Rzeczywiście,bardzo mocna wariacja na temat fasolki po bretońsku,bo praktycznie nie ma z nią nic wspólnego... :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń