Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dla mnie idealny, tak właśnie wg mnie powinna smakować fasolka po bretońsku. Z oryginalnego przepisu Magdy Gessler usunęłam 2 składniki, przez które sos pomidorowy nie byłby jedwabiście gładki, a taki właśnie lubię, no i dałam więcej mięsiwa:) W oryginalnym przepisie dodaje się jeszcze 2 cebule i pomidory z puszki, ja z nich jednak zrezygnowałam.
Polecam.
Odsłon: 554
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 554
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 150
Składniki
Fasolę moczyłam przez noc w wodzie. Następnego dnia odcedziłam fasolę, zalałam nową wodą i gotowałam na niewielkim ogniu do miękkości. Do gotowania dodałam 1 łyżeczkę cząbru, 1 łyżeczkę majeranku drobno posiekane 4 ząbki czosnku oraz kilka słupków pokrojonego boczku.
Pod koniec gotowania podsmażyłam boczek pokrojony w słupki, gdy już się dobrze wytopił dodałam do niego pokrojoną w półtalarki kiełbasę, wszystko razem podsmażyłam i dodałam do miękkiej fasoli. Doprawiłam majerankiem, cząbrem, słodką papryką, dodałam koncentrat pomidorowy i wszystko razem chwilę gotowałam, by smaki dobrze się połączyły. Na koniec trochę soli do smaku i gotowe:)
Do zagęszczenia użyłam samej ugotowanej fasoli z sosem- około pół szklanki fasoli zmiksowałam blenderem na gładką masę i dodałam do sosu, wszystko wymieszałam e voila:)