Do góry

Zupy Przepis na:

Fasolka szparagowa

Zupy

Autor: agnik33

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 87

Dodano: 03.08.2009

Odsłon: 7941

Pyszna na obiad

Składniki

  • fasola szparagowa, 0,5 kg
  • Bułka tarta
  • margaryna
  • sól
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Od fasoli odciąć końce . Włożyć do garnka nalać wody i nasypać soli.

  2. Na patelni na margarynie podsmażyć bułkę.

  3. Gotową fasolę przesypać na patelnię i wymieszać

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

quazir1 04 sierpnia 2009 Mam inny sposób na fasolkę.Fasolkę gotuje w osolonej wodzie i dodaję płaską łyżeczkę cukru.Na idealnie czystej suchej patelni prażę tartą bułeczkę,ale nie tą ze sklepu,ale zrobioną w domu ,ta ze sklepu to najczęściej zmielony chleb.Bułeczkę można uprażyć na zapas i .przechowywać w słoiczku.Ugotowaną fasolkę pasypuje suchą rumianą bułeczką i dodaję wiórki surowego masła.Oczywiście mozna tak podać kalafiora ,brokuły,młodą kapuste z wody,kapuste włoską,młodą marchewkę .Spróbujcie,zapewniam że pyszne.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń