Do góry

Zupy Przepis na:

Fasolka szparagowa (biała) w sosie czosnkowym

Zupy

Autor: orion

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 5

Dodano: 12.09.2009

Odsłon: 1752

Bardzo wartościowa,

Składniki

  • FASOLKA BIAŁA SZPARAGOWA, 0,5, 0,5 KG
  • CZOSNEK,4 ZĄBKI
  • MĄKA,1 ŁYŻKA PŁASKA
  • mleko, 1 SZKLANKA
  • sól, pieprz do smaku
  • olej, 6 ŁYŻEK
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. FASOLKĘ NALEŻY UMYĆ ,POKROIĆ NA KAWAŁKI,ZAGOTOWAĆ W OSOLONEJ WODZIE..NA PATELNI ROZGRZAĆ OLEJ ,DODAĆ WYCIŚNIĘTY PRZEZ PRASKĘ CZOSNEK,LEKKO PODDUSIĆ, DODAĆ MĄKĘ ,WYMIESZAĆ,(NIE RUMIENIĆ) WLAĆ MLEKO ,CIĄGLE MIESZAJĄC ABY NIE POWSTAŁY GRUDKI, NASTĘPNIE DODAĆ UGOTOWANĄ FASOLKĘ,DOPRAWIĆ DO SMAKU SOLĄ I PIEPRZEM, WYMIESZAĆ.PODAWAĆ NA CIEPŁO JAKO PRZYSTAWKĘ DO OBIADU. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

orion 12 września 2009 Naprawde warto zrobić,jest bardzo smaczna z aromatycznym smakiem czosnku.Smacznego ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń