Do góry

Przetwory Przepis na:

Fasolka szparagowa do obiadu

Przetwory

Autor: kasiek

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 1

Dodano: 16.09.2009

Odsłon: 7156

coś innego i prostego, nadaje się doskonale do słoików na przetwory. To super przepis mojej mamy

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fasolę myjemy czyścimy i gotujemy na półtwardo

  2. Marchew utrzeć na tarce na grubych oczkach , cebulę kroimy w kostkę, smażymy z marchwią na szklance oleju, dodajemy do odcedzonej fasoli

  3. dodajemy ocet cukier liść laurowy, ziele angielskie,mieszamy na małym ogniu, dodajemy po chwili przecier pomidorowy, włożyć do słoików, gotować 5 min, nadfaje się do ziemniaków

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń