Do góry

Sałatki Przepis na:

fasolka z pomidorami

Sałatki

Autor: anja35

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4

Dodano: 24.07.2009

Odsłon: 1514

pyszne, szybko się robi

Składniki

  • fasolka szparagowa lub masłowa, 0,5 kg
  • pomidory, 3 sztuki
  • oliwa z oliwek, 3 łyżki
  • czosnek, 2 ząbki
  • sól, pieprz
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. fasolkę obrać, umyć i ugotować z dodatkiem szczypty cukru i soli, bez przykrycia, powinna być "al dente" pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę oliwę z oliwek rozgrzać w rondelku, wrzucić rozgnieciony czosnek (nie może być za gorąca, żeby czosnek się nie przypalił), następnie dodać pokrojone pomidory, doprawić solą i pieprzem fasolkę wyłożyć na talerz, polać sosem z pomidorów. Świetnie pasuje do mięs (np. baraniny, ale również steków, kurczaka) i pieczonych lub smażonych ziemniaków.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

inna 21 sierpnia 2009 Szkoda ze nie dodalas fotki, akurat mam fasolke i mam na nia ochote.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń