Do góry

Zupy Przepis na:

Fasolka ze śliwkami i pieczonym schabem

Zupy

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20665

Dodano: 19.03.2009

Odsłon: 1354

Przepyszna kombinacja schabu, fasoli i śliwek. Połechce nawet najbardziej wybredne podniebienie:)

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fasolę namoczyć we wrzątku i odstawić na min. 1 h.

  2. Schab oczyścić, natrzeć roztartym czosnkiem, oprószyć solą, pieprzem i majerankiem, skropić olejem. Mięso odstawić na min. 1 h. do marynowania. Po tym czasie schab usmażyć i upiec w nagrzanym do 200 o C piekarniku przez ok. 1 h.

  3. Fasolkę ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Śliwki umyć, osuszyć, wypestkować i pokroić w cząstki.

  4. Cebulę posiekać. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać śliwki i po chwili smażenia ugotowaną fasolkę.

  5. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Gotową fasolkę podawać z plastrami upieczonego schabu.

  6. Dekorować gałązkami majeranku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń