Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna kombinacja schabu, fasoli i śliwek. Połechce nawet najbardziej wybredne podniebienie:)
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36003
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 164
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 298
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 351
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36003
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 164
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 298
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 351
Składniki
Fasolę namoczyć we wrzątku i odstawić na min. 1 h.
Schab oczyścić, natrzeć roztartym czosnkiem, oprószyć solą, pieprzem i majerankiem, skropić olejem. Mięso odstawić na min. 1 h. do marynowania. Po tym czasie schab usmażyć i upiec w nagrzanym do 200 o C piekarniku przez ok. 1 h.
Fasolkę ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Śliwki umyć, osuszyć, wypestkować i pokroić w cząstki.
Cebulę posiekać. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać śliwki i po chwili smażenia ugotowaną fasolkę.
Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Gotową fasolkę podawać z plastrami upieczonego schabu.
Dekorować gałązkami majeranku.