Do góry

Przekąski Przepis na:

Fasolowe sakiewki

Przekąski

Autor: renata12

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 15

Dodano: 24.03.2009

Odsłon: 1399

Wyśmienite danie.

Składniki

  • fasolka szparagowa żółta i zielona d’aucy – 400g
  • polędwiczka wieprzowa – 400 g
  • miód – 200 g
  • musztarda francuska – 1 łyżeczka
  • sól i pieprz do smaku
  • przyprawa do mięsa wieprzowego
  • rozmaryn do dekoracji
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotowanie: Rozbij polędwiczkę na cienki placek i posyp przyprawami. Na środku polędwiczki ułóż fasolkę szparagową żółtą i zieloną d’aucy, brzegi zawiń do góry i zaciśnij ręką tak, aby uzyskać kształt sakiewki. Całość piecz w temperaturze 180° C przez ok. 15 minut. Resztę fasolki podgrzej i użyj jako przybrania na talerzu. Przygotuj sos łącząc musztardę z miodem na patelni na małym ogniu. Serwowanie: gotowe sakiewki udekoruj fasolką szparagową żółtą i zieloną d’aucy oraz gałązkami rozmarynu. Rada: cienko rozbite brzegi mięsa będą się łatwiej sklejać i sakiewki nie rozpadną się podczas pieczenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń