Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowana kalarepka

Dania główne

Autor: mateuszek

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 24

Dodano: 04.06.2009

Odsłon: 848

Latwe

Składniki

  • mloda kalarepa, 8
  • sol
  • pieprz
  • grzyby lesne lub pieczarki, 40dag
  • olej, 1łyzka
  • maslo, 1łyzka
  • cebula, 1
  • jajka, 2
  • utarty ser zolty, 1łyzeczka
  • szczypiorek
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kalarepki umyc,ususzyc,sciąc wloknistą podstawe,obrac,skroic nozem wierzch,zeby powstala czapeczka.Obrac wyjąc miązsz,pozostawic ok 1,5 cm scianki.Grzyby lub pieczarki przebrac,oczyscic,umyc,dokladnie osączyc,pokroic.Na patelni rozgrzac ilej z maslem wrzucic grzyby lub pieczarki,udusic.Cebule obrac,pokroic,dodac do grzybow kub pieczarek,razem poddusic,wystawic.Jajkarozklocic dodac do grzybow wymieszac.Polączyc ze startym serem i zieleniną wymieszac przyprawic do smaku napelnic kalarepki.Ulozyc w naczyniu zaroodpornym wysmarowac tluszczem,zapiec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń