Do góry

Przekąski Przepis na:

Faszerowana papryka

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20665

Dodano: 11.04.2008

Odsłon: 17062

świetna przekąska

Składniki

  • 6 strąków papryki
  • duża cebula
  • 13 dag masła lub margaryny
  • 10 dag ryżu
  • łyżka mąki
  • 1 jajko
  • 2 marchewki
  • 20 dag pomidorów natka pietruszki żółtko
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1Paprykę oczyść, zetnij im końce. Ryż wsyp na posolony wrzątek, odcedź po 7-8 minutach gotowania. Posiekaną cebulę podsmaż na 10 dag masła. Kiedy się lekko zrumieni, dodaj odcedzony ryż, startą marchewkę i drobno pokrojone pomidory. Przypraw solą, dosyp posiekaną natkę i chwilę smaż. Gotowe nadzienie pozostaw do ostygnięcia. 2Farszem napełnij papryki. Ułóż je w rondlu. Zalej wodą do połowy wysokości strączków. Przykryj i gotuj około 1 godzinę na wolnym ogniu. Resztę masła stop, oprósz mąką, zasmaż nie rumieniąc. Rozprowadź 1/2 szklanki wywaru z papryki. Po zdjęciu z ognia podpraw żółtkiem. Przed podaniem papryki polej przygotowanym sosem. 1 porcja: 218 kcal

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

akjas 05 czerwca 2008 to nie jest marnowanie gazu! danie jest super, ja faszeruję wszystkim co aktualnie mam, jeszcze tylko nie robiłam z rybą, ale przeróżne mięsa, warzywa już były, życzę smacznego

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń