Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowana papryka z fasolą

Dania główne

Autor: biurwa

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 2376

Dodano: 06.05.2009

Odsłon: 4217

Sycące nie codzienne danie

Składniki

  • papryka, 4 sztuki
  • mięso mielone wołowo - wieprzowe, 250 gr
  • ryż, woreczek
  • pomidor średni, 1 szt.
  • fasolka w sosie pomidorowym, 1 puszka
  • jajko, 1
  • sól, pieprz, przyprawa do pizzy, do smaku
  • ser żółty, 4 plsterki
  • świerza bazylia, 3 - 4 listki
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Papryki myjemy ucinamy czubek i wydrążamy nasionka. Ugotowany i przestudzony ryż mieszamy z mięsem, jajkiem i przyprawami. Faszerujemy papryki mięskiem i układamy do żaroodpornego naczynia, pomiędzy papryki wkładamy pokrojony w kostkę pomidor i bazylię. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200 C na 40 minut.

  2. Po 40 minutach wyjmujemy naczynie i między papryki dajemy fasolkę z sosem pomidorowym, a na każdą paprykę układamy plaster sera. Przykrywamy naczynie i znów wkładamy do pieca tak na 10 – 15 minut.

  3. Na talerz dajemy paprykę, oraz sosik z fasolą i pomidorem który świetnie równoważy suchość farszu z papryki, wiec życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Drakanka 09 maja 2009 jeszcze nigdy nie robilam faszerowanej papryki, ale ten przepis wyprobuje z pewnoscia!

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń