Do góry

Dania główne Przepis na:

FASZEROWANE BUŁECZKI

Dania główne

Autor: koka333

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 119

Dodano: 28.10.2009

Odsłon: 1127

BARDZO SYCĄCE:)

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić na oleju.

  2. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do cebuli.

  3. Dusić razem do momentu, aż odparuje nadmiar wody.

  4. Przyprawić do smaku vegetą i pieprzem.

  5. Do uduszonych pieczarek dodać ser utarty na tarce o dużych oczkach i wszystko razem wymieszać.

  6. Bułki przeciąć na pół i wydrążyć z nich środki.

  7. Tak przygotowane bułki posmarować masłem, napełnić farszem i i "złożyć" aby z powrotem przypominały całą bułkę.

  8. Tak przygotowane bułki obtoczyć w jajku z mlekiem a następnie w bułce tartej.

  9. Smażyć je na głębokim tłuszczu, aż się zrumienią.

  10. Podawać z barszczem czerwonym.

  11. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń