Do góry

Przekąski Przepis na:

Faszerowane cukinie

Przekąski

Autor: xadix

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 492

Dodano: 16.10.2008

Odsłon: 5565

szybkie, latwe w przyrzadzeniu, lekkie,

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. cukinie przekroic na pol i wydrazyc srodki; w sredniej wielkosci garnku zagotowac wode (lekko posolona) i wrzucic wydrazone wczesniej cukinie na 2 min tak aby zmiekly; nastepnie wyjac je do wysuszenia i ostygniecia; mieso mielone podsmazyc na oliwie wraz z posiekana cebulka, doprawic do smaku pieprzem i sola; maslo polaczyc z wycisnietym czosniem i tak przyrzadzona pasta wysmarowac srodki kabaczkow; cukinie napelnic farszem i zapiekac w piekarniku przez okolo 7 minut w temp.200 stopniu C; po tym czasie posypac zapiekane cukinie startym zoltym serem i czekac az ser sie rozpusci; potrawa gotowa do spozycia wysmienicie smakuje z sosem czosnkowym:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń