Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalna forma podania mięsa mielonego.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 251
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 387
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 289
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 260
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 251
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 387
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 289
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 260
Składniki
Bekon kroimy w słomkę i mieszamy z mielonym mięsem. Dodajemy żółtka, sól, pieprz i kolendrę. Wsypujemy bułkę tartą i wlewamy łyżeczkę soku jabłkowego. Jabłka obieramy, przekrawamy na pół i wydrążamy gniazda nasienne. Napełniamy każdą połówkę farszem i układamy w wysmarowanym masłem naczyniu do zapiekania. Posypujemy jabłka majerankiem oraz wiórkami masła,podlewamy sokiem jabłkowym i pieczemy 30-35 min. w temp.180 st.C.