Do góry

Dania główne Przepis na:

FASZEROWANE KOTLETY MIELONE

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 13917

Dodano: 19.04.2009

Odsłon: 20654

By zmienic smak zwykłych kotletów mielonych nadziewam je warzywami, świeżymi grzybami, żółtym serem. Tym razem mam inną propozycję.

Składniki

  • nielone mięso wieprzowe, 0,5 kg
  • bułka namoczona w mleku, 1
  • sól, pieprz
  • płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej, 1
  • jajo, 1
  • pieczarki marynowane
  • ser żółty
  • olej do smażenia
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do mięsa dodac odciśniętą bułkę, przyprawy, mąkę, jajo, dokładnie wyrobic.

  2. Opłukac ręce wodą (by mięso się nie przyklejało do dłoni), nabierac porcjami masę mięsną, rozpłaszczyc na dłoni, nałożyc na to plaster sera i po 2 pieczarki, zasklepic. Kotlety smażyc na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawac z ryżem lub ziemniakami i surówką. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kejtkejt 02 kwietnia 2012 Robiłam i muszę przyznać, że przepyszne! Moją jedyną innowacją była mała łyżeczka musztardy francuskiej. Polecam :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

malga8 10 marca 2011 zrobilam te kotlety, w srodek wlozylam swieza pieczarke, obsmazylam na oleju i pozniej przelozylam na patelnie, zalalam odrobina wody i kotlety dusily sie pod przykryciem mniej wiecej pol godziny (to w obawie gdyby pieczarka nie dosmazyla sie)....wyglada apetycznie i smakuje rewelacyjnie....

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

beti30 27 kwietnia 2009 Pyszne tylko jak dla mnie troszke pieczarki za ostre ale ok

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń