Do góry

Przekąski Przepis na:

Faszerowane papryki

Przekąski

Autor: Tosca

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1914

Dodano: 27.08.2009

Odsłon: 11931

Smaczne danie, akurat na czasie. :)

Składniki

  • papryki czerwone, 4 szt
  • mięso mielone, 0,5 kg lub trochę mniej
  • ryż ugotowany, pół woreczka
  • natka pietruszki posiekana, wg upodobania
  • świeże pomidory, 2 szt
  • cebula (mała), 1 szt
  • ser żółty, kilka plastrów
  • pieprz, sól, bazylia, majeranek, do smaku
  • jajko, 1 szt
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Papryki umyć, odciąć ogonki i wydrążyć.

  2. Mięsko przyprawić, dodać surowe jajko, ryż i drobno posiekana cebulkę oraz natkę pietruszki. Wymieszać z obranymi ze skórki, pokrojonymi pomidorami.

  3. Układać farsz w paprykach, przekładając plastrami sera (jak makaronem w lasagne), tak aby ostatnia warstwą był farsz.

  4. Zapiekać w piekarniku ok 35-40 minut. Pod koniec zapiekania, położyć na wierzch po plasterku sera.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń