Do góry

Dania główne Przepis na:

faszerowane pieczarki

Dania główne

Autor: misia888

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 05.08.2008

Odsłon: 2876

czas przygotowania ok 20-30 min potrawa latwa i tania

Składniki

  • 8 dużych pieczarek
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Duze pieczarki wyczyscic,umyc,odciac ogonki.Kapelusze zawinac w folie aluminiowa,polozyc na ruszt.Pozostale trzonki i pieczarki przeznaczone na farszpokroic w kostke,przyprawic i polozyc na folii aluminiowej,pozostawiajac gorna czesc folii odkryta aby mogly parowac.Dolna czesc folii nakluc w kilku miejscach aby odplywala woda z parujacych pieczarek.Seler pokroic w kostke,przyprawic,dodac odrobine tluszczu,zawinac w folie i piec do czasu,az kostki selera zmiekna.Kiedy farsz z pieczarek i seler sa juz gotowe ,nakladac niewielkie porcje do srodka przygotowanych kapeluszy,a wierzch przykryc plastrem zoltego sera.Pozostawic na ruszcie do czasu,az ser calkowicie sie nie rozpusci PROPONUJE PODAWAC JE DO WSZYSTKICH MIES PIECZONYCH NA GRILLU-TO NAPRAWDE WYSMIENITY DODATEG:)SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń