Do góry

Przekąski Przepis na:

Faszerowane pieczarki

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20661

Dodano: 27.03.2009

Odsłon: 12831

Faszerowane pieczarki to doskonały dodatek do obiadu czy kolacji. Świetnie spisuje się jako przystawka.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki umyć, wyciąć trzony. Cebulę umyć, pokroić w drobną kostkę, usmażyć na tłuszczu, dodać pokrojone w drobną kostkę trzony grzybów. Posypać solą, pieprzem, dodać posiekany koper, jajko, tartą bułkę.

  2. Farszem napełnić kapelusze. Każdy z nich maczać w roztrzepanym jajku i tartej bułce, a następnie smażyć na tłuszczu.

  3. Po usmażeniu przykryć je na kilka minut pokrywką, by ciepło dostało się do środka kapeluszy. Pieczarki podawać z pieczywem, ziemniakami lub ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Marla36 28 marca 2009 Od lat robie faszerowane pieczarki i śmiało moge polecić ten przepis innym , jest super!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Marla36 28 marca 2009 Od wielu lat robie faszerowane pieczarki , ale dodaję do tego farszu mielone mięso i wszyscy sie nimi zachwycają , wiec mogę polecić ten przepis innym , jest to super danie!!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń