Do góry

Desery Przepis na:

FAWORKI

Desery

Autor: czekolada

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 68

Dodano: 02.01.2009

Odsłon: 4495

Wypróbowane

Składniki

  • mąka, 50 dkg
  • żółtko, 4 szt
  • jajko, 1 szt
  • masło, 4 dkg
  • śmietana kwaśna, 2 łyżki
  • spirytus lub ocet, 1 łyżka
  • tłuszcz do smażenia i, 1 kg
  • cukier puder do posypania
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagnieśc ciasto i dokładnie wyrobic,zbic mocno wałkiem. Podzielic na części i rozwałkowac na grubośc 1 mm. Pokrajac na paski ok 3 cm. i poprzecinac i przekręcicprzez środek.W naczyniu rozgrzac tłuszcz i smażyc faworki z obu stron. Do faworków nie dodawac cukru. Gdy usmażone ociekną z tłuszczu posypac cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

czekolada 03 stycznia 2009 ten przepis różni się od przepisu na pączki.Te ciasto musi byc takie jak na makaron.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wszystkozerca 02 stycznia 2009 Ale sie wysilila!!!!!!!!!Przepis jak na paczki madrala

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń