Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, lekkie ale i bardzo pożywne, sycące danie. W sam raz na kolację lub zakąskę.
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 31
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 141
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 31
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 141
Składniki
Cebulę przekroić na pół i kroić w cieniutkie "piórka", szczypiorek pokroić jak na kanapki, pomidory obrać ze skórki i pokroić, ser feta pokroić w plastry o grubości ok 1cm. (kroić w tę stronę o mniejszej powierzchni)
Na patelnię wylać oliwę (kilka łyżek, tak aby jednak trochę jej było, a nie ledwo pokrywała patelnię), na rozgrzaną oliwę wrzucić cebulę i podsmażyć na szklisto, dodać wyciśnięty czosnek, pomidory i szczypiorek i już po chwili wrzucić na wierzch fetę (tak aby każdy plasterek leżał osobno) Fetę polewać oliwą z warzywami, po chwili przewrócić na drugą stronę. Ma się tylko nadtopić (lekko rozpuścić) z każdej strony - to może z 2min.
Danie podzielić na dwa talerzyki. Rozlać wszystko łącznie z oliwą. Podać z przekrojoną bułką, którą można maczać w oliwie z warzywami.