Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet barani w glazurze musztardowo - miodowej

Dania główne

Autor: Jagna

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1618

Dodano: 24.02.2009

Odsłon: 723

Dla amatorow baraniny, podajemy z ziemniaczkami i duszonymi warzywami.

Składniki

  • filet barani, 4 sztuki
  • musztarda Dijonska, 4 lyzki
  • miod, 4 lyzki
  • sol, pieprz
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety nacinamy "w kratke" na stronie ze skorka i tluszczem. Grillujemy badz obsmazamy na patelni, tak aby nabraly ksztaltu i zlocisto - brazowego koloru.Posypujemy sola i pieprzem.

  2. Mieszamy miod i musztarde, smarujemy filety w trakcie grillowania. W warunkach domowych, po obsmazeniu smarujemy filety glazura i wkladamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, czas pieczenia uzaleniony jest od tego w jakim stopniu wypieczone lubimy filety: krwiste 5 minut srednio krwiste 7-8 minut wypieczone 9 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń