Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet rybny z sosem pomidorowym

Dania główne

Autor: czekolada

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 68

Dodano: 21.12.2008

Odsłon: 2776

Dla smakoszy ryb

Składniki

  • 800g fileta z ryby białej
  • 0,5 szkl oleju
  • 0,5 kg pomidorów
  • sól, pieprz,bazylia,czosnek,
  • mąka, jajko, tarta bułka do panierki
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W rondlu rozgrzewamy olej,dodajemy posiekany ząbek czosnku,posiekane na kawałki pomidory,przyprawy zapachowei gotujemy na wolnym ogniu ok 30 minut czesto mieszając, aby sos się nie przypalił; przecieramy przez sito. Będzie gładki. Filety rybne myjemy,osuszamy,solimy, otaczamy w mące,jajku, tartej bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na ładny kolor.Filety przekładamy na półmisek, pokrywamy przygotowanym sosem i podajemy na gorąco. Można ułożyc nadmiar w słoiku i zapasteryzowac. Po jakimś czasie jak znalazł na szybkie co nieco.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń