Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet rybny ze szpinakiem i serem

Dania główne

Autor: KingMazur

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 141

Dodano: 27.12.2009

Odsłon: 5490

Danie bardzo szybkie w przygotowaniu.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szpinak podsmażamy na oliwie z oliwek, uważając, aby się nie przypalił, dodajemy śmietanę, czosnek i jajko, doprawiamy sola i pieprzem do smaku.Kiedy jajko się zetnie zestawiamy szpinak z gazu.

  2. Plasterki szynki kroimy w kostkę. Rozgrzewamy olej, smażymy filety rybne z jednej strony na złoty kolor. Przewracamy filety na drugą stronę i nakładamy szpinak, posypujemy serem, szynką i pieprzem cayenne. Całość przykrywamy i czekamy aż ser się stopi. Gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

katarina9944 24 marca 2010 no niby ok, tylko po co ta szynka do ryby?????

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń