Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z kurczaka nadziewany brzoskwinią :D

Dania główne

Autor: Tangerinka

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1320

Dodano: 19.02.2009

Odsłon: 15142

Łatwe i kolorowe:)

Składniki

  • 1 filet z kurczaka/ 1 osobę
  • puszka brzoskwiń w syropie
  • mieszanka curry, pieprz, sól
  • słodka śmietanka, masło do smażenia
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety opłukać, usunąć błonki. Każdą pierś naciąć poziomo wzdłuż, obsypać curry, solą i pieprzem, odstawić na 1/2 godziny do lodówki. W tym czasie można zacząć robić sos: wymieszać syrop z brzoskwiń ze śmietanką, dodać odrobinę soku z cytryny, ewentualnie doprawić solą. Wyjąć filety z lodówki, do każdego włożyć połówkę brzoskwini. Smażyć na złoto z obu stron przez kilka minut, potem przykryć patelnie pokrywką i dusić aż mięso nie będzie surowe (ok. 15 minut). Do sosu można dodać resztę brzoskwiń pokrojonych drobno (jeśli nam zostaną). Na zdjęciu nie ma sosu, bo zapomniałam polać...

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dodusia222 01 stycznia 2015 Na pewno pyszne:)Od razu bym wszystko zjadła:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

123strak 11 marca 2009 czy sos dodajemy po obsmazeniu mieska i w nim dusimy czy polewamy na koncu?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tangerinka 10 marca 2009 Śmietanki daję tyle, aby sos miał kolor lekko kremowy:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń