Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Filety i cebulę pokroić w kostkę, pieczarki pokroić i podsmażyć.
Kurczaka, cebule , pieczarki wymieszać wraz z 3 żółtkami , startym serem żółtym. Posolić i popieprzyc lub dodać przyprawę do kurczaka.
Białko ubić na sztywno i dodać do filetów
Dodać mąkę ziemniaczaną i zwykłą (pszenna, poznańska lub wrocławska) i wymieszać.
Na koniec dodać koperek (jeżeli świeży, to drobno posiekać).
Nakładać na patelnię łyżką i smażyć na małym ogniu w dużej ilości oleju.