Do góry

Dania główne Przepis na:

filet z kurczaka z bazylią i suszonymi pomidorami

Dania główne

Autor: Jagodzianka

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 77

Dodano: 08.04.2008

Odsłon: 5473

Przepyszne, nieco pracochłonne danie dla tych którzy chcieliby coś innego niż "smętny" filet pieczony na patelni :)

Składniki

  • podwójna pierś z kury, 2 szt
  • suszone pomidory w oliwie, większy słoik
  • świeza bazylia, pęczek
  • orzechy włoskie, 3/4 szklanki
  • olej, do głebokiego smażenia
  • sól, pieprz, po dwie łyżeczki
  • jajka, 2szt
  • Bułka tarta
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Podwójne piersi dzielimy na 4 zgrabne filety. W grubszej części robimy głębokie nacięcie (uważając żeby nie przebić mięsa). Soli, pieprzymy i odstawiamy na bok. W miseczce mieszamy posiekane drobno bazylię, orzechy i suszone pomidory, do tego dodajemy 2-3 łyżki oleju z pomidorów, tak żeby powstała zwarta konsystencja. Tak powstałą masę "upychamy" w kieszonkach z filetów. Spinamy wykałaczką. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy w frytkownicy. Podajemy z ryżem curry i zielona sałatą. Smacznego!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mollysia 24 marca 2010 dla ludzi ze smakiem...?! jesli polecacie na tym portalu smazenie piersi z takim nadzieniem a do tego we frytkownicy to chyba juz wiadomo, czego tu szukac (albo moze omijac z daleka):/ smak smazeniny to smak baru za rogiem i nie ma nic do Smaku i sztuki gotowania.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń