Do góry

Przekąski Przepis na:

Filet z łososia z rukolą i ziołami

Przepis dnia 2008-09-25
Przekąski

Autor: maja30

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 4485

Dodano: 05.03.2008

Odsłon: 24184

Bardzo proste danie, idealne na specjalne okazje. Polecam panom, którzy chcą zrobić dla swoich pań szybką, ale efektowną kolacyjkę przy świecach. Najlepiej podawać z białym winem.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przyprawić łososia solą i pieprzem i podsmażyć na oliwie z oliwek. Gdy łosoś się zarumieni zdjęć z ognia i posmarować wierzch gruboziarnistą musztardą. Ważne żeby łososia posmarować cienką warstwą, tak aby łosoś nie był zbyt ostry. W tym samym czasie ugotować w osolonej wodzie szparagi. Łososia ułożyć na talerzu ze szparagami. Udekorować rukolą i czerwoną sałatą. Skropić cytryną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

szczotka_od_kija 22 maja 2013 wygląda prześlicznie:), ja też jestem na diecie dlatego piekę, a nie smażę, ale i tak danie super szybkie i super pyszne:)


1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

iska504 18 lutego 2012 jestem na diecie i nie znosze sosow jak dla mnie danie na 5

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

doomny01 04 października 2008 zamiast smarowac lososia musztarda mozna zrobic wholegrain mustard buere blanc ( sos maslany z francuska musztarda)
z sosem lepsze jak dla mnie a smak podobny

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń