Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z ogórkiem

Dania główne

Autor: monika1

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 11

Dodano: 29.10.2009

Odsłon: 3407

Uwielbia je cała nasza rodzina! Robię je, gdy mam mało czasu na przygotowanie czegoś pysznego.

Składniki

  • filet z kurczaka, 1
  • cebula, 2
  • ogórek zielony, 1 mały
  • margaryna, do smażenia
  • jajko, 1
  • Bułka tarta
  • sól, pieprz, curry, czosnek w proszku, do smaku
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fileta pokroić na kawałki. Panierować je w jajku i bułce.

  2. Cebulę poobierać, pokroić w kosteczkę. Obrać ogórka. Dookoła wyciąć paseczki (tak, jakby ogórek był dalej obierany), a resztę ogórka pokroić w kosteczkę.

  3. Na patelni roztopić margarynę. Dodać cebulkę, podsmażyć. Za chwilę dodać ogórka, podsmażyć. Doprawić warzywa. Do smażących się warzyw dodać filet. Smażyć aż filety nabiorą złotego koloru. Podczas smażenia trzeba dodawać margaryny.

  4. Najlepiej podawać z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń