Do góry

Dania główne Przepis na:

Filety drobiowe w szynce

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 10.02.2009

Odsłon: 4009

Świetny sposób na pyszne danie z kurczaka

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szpinak przebierz, opłucz. Cebulę obierz posiekaj. Mięso opłucz. Na każdym filecie układaj po 2-3 listki szałwii, obwijaj plastrem szynki, zepnij. Oprósz pieprzem. resztę szałwii pokrój w cieniutkie paseczki. Mięso obsmaż na oleju na silnym ogniu. Zmniejsz płomień i dosmażaj jeszcze 5 minut. W rondelku stop masło, zeszklij połową cebuli. Dodaj szpinak i obracając smaż 2-3 minuty. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wyjmij, trzymaj w cieple. Resztę cebuli i siekaną szałwię wrzuć do tłuszczu po smażeniu szpinaku. Zeszklij. Zalej 125 ml wody i winem. Zagotuj, dodaj cukier, gotuj 5 min. Zagęść mąką ziemniaczaną rozmieszaną w małej ilości wody. Dopraw octem solą i pieprzem filety podawaj ze szpinakiem. Polej sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń