Do góry

Dania główne Przepis na:

FILETY RYBNE W WARZYWACH

Dania główne

Autor: Agas28

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 39

Dodano: 02.09.2009

Odsłon: 1836

prosta i smaczna...

Składniki

  • 1/2kg ziemniaków
  • 1kg filetów rybnych
  • 15dag pieczarek
  • sól,pieprz
  • 2 cebule
  • 1-2 papryki
  • 4pomidory
  • 4łyżki oleju
  • żółty ser
  • oregano
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach(10-15 min).Ostudzone kroimy w plastry(ok.0.5cm).Układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem.

  2. Filety myjemy,osuszamy,przyprawiamy solą i pieprzem-smażymy na oleju.Układamy na ziemniakach.

  3. Kroimy warzywa:Cebulę(w kostkę lub piórka),pieczarki(w plasterki) i paprykę(oczyszczamy z ziaren i kroimy w paseczki).Wszystko lekko przesmażyć.

  4. Sparzone pomidory obieramy i kroimy w kostkę.

  5. W naczyniu z ziemniakami i rybą układamy:cebulę,pieczarki,paprykę i pomidory.Posypujemy solą,pieprzem i oregano. Skrapiamy olejem. Pieczemy ok 40 min/180st.C. 10 min przed końcem posypujemy startym serem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Agas28 05 września 2009 Ja zawsze smaże wcześniej filety ale jeśli chce pani aby danie było lżejsze to proszę spróbować bez wcześniejszego smażenia...Myśle że ryba powinna się upiec,na wszelki wypadek proszę sprawdzić i ewentualnie trzymać w piekarniku chwilkę dłużej...Zapiekanka będzie ostrzejsza,gdy dodamy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku... Pozdrawiam:-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zuza64 04 września 2009 może nie trzeba tej ryby już smażyć jak ma być pieczona?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zuza64 04 września 2009 czy można nie smażyć ryby wcześniej?chciałabym oszczędzić tłuszczu i smażenia,żeby było lżejsze danie.chyba w 40 min. ryba się upiecze?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń