Do góry

Dania główne Przepis na:

Filety rybne zapiekane z ryżem

Dania główne

Autor: kasiunia

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 269

Dodano: 16.12.2007

Odsłon: 3649

Bardzo proste!

Składniki

  • 600 g filetów rybnych
  • 2 ząbki czosnku
  • 750 g pomidorów (mogą być z puszki)
  • 4 łyżki mleka
  • 0,5 kostki masła roślinnego
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • 1 szklanka ryżu
  • sól pieprz
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować z solą, pieprzem i łyżeczką masła. Lekko rozmrożone filety pokroić w grube paski.W naczyniu żaroodpornym ułożyć połowę ryżu oraz połowę pomidorów. posypać przyprawami. na to położyć kawałki doprawionej ryby.Na to znów położyć warstwę pomidorów i ryżu. wierch posypać bułką tartą skropić mlekiem, rozłożyć wiórki masła i zapiekać ok 40 minut w piekarniku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń