Do góry

Przekąski Przepis na:

Fishburger

Przekąski

Autor: DIRT

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 1782

Dodano: 02.03.2008

Odsłon: 444

Fishburger

Składniki

  • 1 dowolny filet z ryby (ok. 25 dag)
  • sól,pieprz
  • Mąka pszenna
  • 1 jajko
  • Bułka tarta
  • Olej słonecznikowy
  • ok. 10 dag żółtego sera
  • 1 pomidor
  • 2 duże bułki
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filet z ryby przekroić na połowę. Umyć, osuszyć, posypać solą i pieprzem. Obtoczyć w mące pszennej, roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Usmażyć z dwóch stron na gorącym oleju. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pomidor pokroić w plasterki. Bułki przekroić na połowę. Na rozkrojoną bułkę położyć część startego sera, usmażony filet z ryby (może być gorący), starty ser, plasterki pomidora i znowu starty ser. Całość przykryć górną częścią bułki i lekko docisnąć. Tak przygotowane fishburgery ułożyć w formie wyłożonej folią aluminiową. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać do momentu, aż ser się rozpuści. Podawać na ciepło. SMACZNEGO i PRZYJEMNEGO JEDZENIA :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń