Do góry

Dania główne Przepis na:

Flaczki

Dania główne

Autor: xadix

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 494

Dodano: 28.12.2008

Odsłon: 28649

kto lubi ten zna zalety dania:)

Składniki

  • rosol, wywar okolo 2 litry
  • mieso gotowane z rosolu (kurczak,wieprzowina)
  • flaki drobiowe mrozone czyszczone, paczka
  • przyprawa do flakow, do smaku
  • maka i maslo na zasmazke
  • pieprz,magga, do smaku
  • marchewka z rosolu
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mieso z rosolu obieramy z kosci i kroimy na paseczki;marchewke w kostke;flaki zagotowuje,wode odlewam a nastepnie gotuje my je juz w rosole,gdy sa juz miekkie dodajemy miesoi marchewke, przyprawe do flakow,pieprz,do smaku ewentualnie magge; zeby calosc nie miala zbyt rzadkiej konsystencji dodajemy zasmazke,zagotowujemy i gotowe; po nalaniu do miseczki znakomitym dodadkiem jest kromka swiezego chleba :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

justice4u1 07 stycznia 2014 Potoczna nazwa maggi.
Jak ktoś niewiele gotuje,to nie wie :)))

46 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tolada 06 stycznia 2014 A co to takiego ta "Magga", skrót od Malgorzata?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kafka 25 marca 2013 flaki drobiowe mrożone czyszczone, paczka???? Przepis troszeczkę się różni od zdjęcia

19 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń