Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast rosołu często robię takie właśnie flaczki oszukane, które bardzo lubimy.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Do garnka wlewamy 2 litry wody, wkładamy udka i dotujemy na małym ogniu. Podczas gotowania zbieramy szumowiny. Następnie dodajemy pokrojone warzywa, sól i pieprz. Gdy mięso jest już miękkie wyjmujemy i jak przestygnie kroimy na mniejsze kawałki. Gdy dodamy do zupy mięsko wsypujemy majeranek i resztę przypraw, jak jest za gęste możemy dolać przegotowaną wodę. Gotujemy jeszcze parę minut. Podajemy z pieczywem.