Do góry

Zupy Przepis na:

Flaki sojowe

Zupy

Autor: purchawencjos

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 1188

Dodano: 16.03.2008

Odsłon: 5841

Soja ? czemu nie !

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 6 kotletów sojowych gotujemy ok. 10 minut w wodzie z dodatkiem wegety. Warzywa kroimy w plasterki, papryki w słupki i smażymy ok. 10 minut, pod koniec dodajemy koncentrat i nadal smażymy pod koniec zalewamy bulionem dodając pokrojone w paseczki kotlety i kminek. Gotujemy ok. 10 minut. Zawsze dodaję przyprawę orientalną w której jest mieszanka wszystkich najważniejszych chińskich przypraw z dodatkiem róży ....poezja.....smaku ...i...aromatu....i na koniec kilka kropelek sosu sojowego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ptrlp 12 czerwca 2008 ja gotujęz kostką wegetariańską kotlety sojowe razem z pokawałkowanymi warzywami - marchew , seler ,pietruszka itd - potem kroję kotlety w paseczki i doprawiam dowolną gotową przyprawą do flaków . bardzo dobre

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń