Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski przepis na smaczne flaczki.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 157
Polecam.
Odsłon: 256
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 80
...ale pyszny.
Odsłon: 347
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 157
Polecam.
Odsłon: 256
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 80
...ale pyszny.
Odsłon: 347
Składniki
Wykonanie: Fasolę namoczyć przez kilka godzin. Warzywa oczyścić, drobno pokroić i udusić na dwóch łyżka oliwy z dodatkiem mąki pod przykryciem. Dodać fasolę, zalać rosołem i ugotować do miękkości. Flaki podsmażyć na reszcie oliwy, włożyć do zupy, podprawić przecierem pomidorowym i zagotować. Boczek drobno posiekać lub zmielić razem z czosnkiem, dodać również do zupy. Doprawić majerankiem do smaku, posypać natka pietruszki i podawać ze świeżym pieczywem.