Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Banany obrać. Cukier, masło sok z pomarańczy i banany dodać na patelnię, mieszać i powstającym karmelem polewać banany, jak karmel zgęstnieje dodać rum i podpalić, flambirować aż płomień zgaśnie (można też wybrać opcję, w której nie dodajemy rumu na patelnię tylko podgrzewamy go w osobnym garnku i polewamy nim banany już na talerzu i wtedy dopiero podpalamy) . Banany przyłożyć na talerz polać powstałym sosem podawać z lodami albo posłodzoną śmietaną, można dodać cynamon.