Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36094
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 189
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 330
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 412
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36094
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 189
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 330
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 412
Składniki
Mąkę wymieszać z drożdżami, dodać cukier, Oliwę lub Olej, Sól, bazylię, oregano i letnią wodę. Zagnieść gładkie Ciasto. Pozostawić w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość.
Dużą formę wytłuścić i równomiernie rozłożyć na niej ciasto. Pozostawić do wyrośnięcia na 30 minut. Na ciasto dawać oliwki. Posypać rozmarynem i skropić olejem. Można posypać kryształkami cukru i soli.
Piec około 25 minut w piekarniku (Grzałka górna i dolna) w 180 stopniach Celciusza.